Amnesty Woudenberg

VET IN JE RECHT!

 

Muziek, kunst en theater voor kinderrechten

Amnesty International viert de Dag van de Rechten van de Mens; dit jaar ging het in Woudenberg over kinderrechten.

Kinderen hebben wereldwijd speciale rechten:
recht op spelen, op onderwijs, op bescherming, op goede verzorging.
Rechten zijn er in 3 soorten: bescherming, voorzieningen en het mogen meedoen en meepraten.

Hier in Nederland merk jij daarvan dat wij dat best goed voor elkaar hebben. Wij hebben dat met jou gevierd met een heel bijzonder programma! Hieronder kun je een verslagje lezen van deze bijzondere avond.

 

Wat hebben we gedaan?

Zaterdag 14 december vond het Amnesty International event plaats in het cultuurhuis in Woudenberg. Dit jaar stond het in het teken van kinderrechten. Voor de kinderen hier in Nederland is het normaal om lekkere snoepjes en koekjes te eten, gaan ze gewoon naar school en hebben ze leuke activiteiten te doen zoals ‘VET in je recht’. In andere landen is dit een heel ander verhaal.

 

Workshops

Tijdens het evenement werden de kinderen hier bewust gemaakt door de presentatie van Marianne en door leuke workshops. Bijvoorbeeld tijdens de workshop kaarsen maken, hier in Nederland is het  leuk om een kaars te maken. In andere landen moeten kinderen dit hele dagen doen om geld te verdienen zodat ze eten kunnen kopen. De andere twee workshops waren djembeén en taekwondo. Dit was een groot succes en de kinderen vonden het heel leuk en leerzaam.

 

Cabaret

Waar ook veel kinderen naar kwamen kijken was VET kindercabaret. Daan, Nellerieke en Sjamke gaven een te gekke show weg! De kinderen genoten van de show en de glimlach stond op hun gezicht.

 

Afsluiting

De wethouder van, Pieter de Kruif, sloot het evenement af en de kinderen gingen naar huis met een zelfgemaakte kaars en een zakje chips.

 

In natura hebben aan deze avond bijgedragen: Bakkerij van den Pol, Bloemenhandel De Groot-Broekhof (zaterdag markt Julianaplein), Albert Heijn, Jumbo.